LA FILOSOFIA D'UNA BODEGA

Els darrers anys hem assistit a una eclosió espectacular del món del vi. Les bodegues s’han adaptat a un consumidor més exigent, el qual es considera a sí mateix com un connoisseur. I clar, han a hagut de defensar el seu projecte per arrodonir el contingut de la seva ampolla.

No només volen beure el vi, sinó que demanen que ens “expliqui” alguna cosa. El vi és un ésser viu, i té una pròpia historia que es reflecteix quan el consumin. Aquesta història parla de les vicissituds de la seva anyada, del tarannà de l’enòleg que hi darrera, de la terra de la qual ha sorgit.

D’alguna manera, la poesia del vi és el resultat d’aquesta història. Tot i que només és una beguda, l’envoltem d’unes expectatives que fa que sigui diferent, ens condicionem a gaudir més d’una copa quan sabem que ens ha de dir moltes coses. 

Als diferents webs et trobes una secció que és “Filosofia de la bodega” que més d’un cop m’ha sorprès, perquè confonen les diferents definicions de filosofia. Però també m’ha ajudat a comprendre el vi i, quan l’he begut, he tingut en compte el que havia llegit per captar al resultat final aquella intenció inicial que l’enòleg ha desenvolupat per fer el seu vi.

Al Diccionario de uso del español de María Moliner hi ha una accepció de la paraula “filosofia”, que no es troba a tots els diccionaris, que és: “Intención con la que se hace algo”.

Per a mi, aquest sentit de la paraula filosofia recull perfectament l’ús d’aquesta paraula quan parlem de la filosofia d’una bodega.

vi

De quanta utilitat t'ha semblat aquest contingut?

Fes clic a les estrelles per puntuar!

Mitjana de puntuació 0 / 5. Recompte de vots: 0

Fins ara, no hi ha vots! Sigues el primer a valorar aquest contingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *