EL MILLOR SUSHI DEL MÓN

EL MILLOR SUSHI DEL MÓN.

El documental  Jiro Dreams of Sushi mostra la passió d’un chef en una cerca continua, en aquets cas del nigiri perfecte. Dirigit per David Gelb al 2011, quan Jiro tenia 85 anys, és un visionat molt recomanable per tots els públics, no només aquells avesats al món de la hostaleria. 

El Sukiyabashi Jiro és un restaurant amb deu places situat al soterrani del metro del barri de Ginz, a Tokio, que va ser reconegut amb tres estrelles Michelin durant un bon temps. Ara les ha perdut per uns problemes en las seva gestió de reserves, no per una baixada de qualitat en cap moment. 

Mentre gaudim del documental, la visita als mercats de Jiro Ono buscant el millor producte fresc, l’acurat tractament del pop, les seves explicacions i l’admiració i serietat a la feina dels seus deixebles, també ens transmet, curiosament, certa angoixa. El seu fill, Yoshikazu, pateix també l’angoixa d’estar al nivell del seu pare, del que heretarà el restaurant.

L’angoixa de Jiro està latent en la cerca per aconseguir el sushi perfecte. Una bona lliçó de part d’un cuiner, de la que han de prendre nota alguns artistes que només confien en la inspiració i la creativitat: la cerca de la perfecció implica treball, constància i, paradoxalment, rutina.

La cerca del nigiri perfecte no és possible sense la rutina, entesa com a esforç diari i constant també, de fer cada dia el mateix, perquè aquesta repetició ens ajudi a trobar el millor.

Xef manipulant aliments
Nigiri

De quanta utilitat t'ha semblat aquest contingut?

Fes clic a les estrelles per puntuar!

Mitjana de puntuació 0 / 5. Recompte de vots: 0

Fins ara, no hi ha vots! Sigues el primer a valorar aquest contingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *